Soalan Lazim

FAQs - Soalan Lazim

Soalan Lazim Berkenaan Program Rakaniaga Charge | Manggis

Bukan. Perniagaan ini adalah perniagaan jualan secara online yang berkonsep Beli, Trading, Jual dan Untung. Bukan pelaburan yang menjanjikan pendapatan tetap. Charge.com.my menawarkan satu program trading secara online kepada pengguna secara terus. Program ini memberi peluang pendapatan yang lumayan, kepada mereka yang berminat mempromosikan produk-produk Charge.com.my. Jumlah pendapatan adalah bergantung kepada usaha dan strategi masing-masing.

Tags: manggis

Sistem online adalah trend masa kini dan akan datang. Kaedah penjualan secara berkongsi keuntungan adalah kaedah yang amat praktikal di zaman sekarang. Ianya secara tidak langsung kita sama-sama dapat berkongsi mata pencarian untuk menampung keperluan harian kita.

Jualan secara online juga memberikan khidmat informasi ke seluruh negara dengan Mudah dan Cepat. Anda tidak perlu bersusah payah ke kedai untuk membeli. Ini akan MENJIMATkan kos minyak, parking, tol, masa dan lain-lain. Produk yang ditempah akan sampai terus ke alamat anda.Jika anda membuat carian di Google, jawapan kepada carian 'Distribution Marketing' ada sekitar 1,700,000 hasil carian.

Anda hanya perlu lakukan lima perkara iaitu :

  1. Daftar
  2. Buat pembayaran
  3. SMS atau email info pembayaran
  4. Tunggu untuk terima stok awal
  5. Mulakan aktiviti pemasaran anda secara online dan offline

Produk anda akan kami hantar menggunakan perkhidmatan kurier. Pastikan alamat dan no telefon anda betul dan lengkap. Beri masa 7 hari bekerja untuk produk sampai kepada anda.

Produk akan diposkan ke alamat anda. Beri masa 7 hari bekerja untuk produk sampai kepada anda.

Jika anda ingin membeli lagi produk kami, anda hanya perlu login ke dalam sistem Charge|Manggis, seperti yang anda lakukan kali pertama seterusnya ikut langkah-langkah seperti biasa apabila membuat pembelian secara online.

Tidak. Ini bergantung kepada usaha anda mempromosikan produk CHARGE|Manggis kepada seberapa ramai kenalan anda atau sesiapa saja secara online atau offline.

Anda boleh lakukan secara offline ataupun manual, iaitu secara menyebarkan risalah, flyers atau mewujudkan kiosk/outletdi tempat berhampiran. Promosi dan pengedaran ke outlet biasanya dilakukan secara berhubung terus dengan pemilik perniagaan. Internet hanyalah salah satu daripada medium hebahan, selain daripada akhbar, flyers dan iklan poster. Sila hubungi Admin jika anda perlukan bantuan untuk membuat promosi.

Mudah sahaja. Sebagai contoh, pernah tak anda mendapat flyers kecil di masjid, ataupun, email yang mengajak anda menyertai sesuatu? Itu merupakan salah satu contoh yang boleh anda lakukan. Ini kerana, daripada kajian yang kami jalankan, daripada 100 email yang dihantar, sekurang-kurangnya 10 orang akan menyertai program ini, iaitu, 10% penyertaan daripada 100%. Jadi, hantarkan kepada 1000 email, dan 100 penyertaan mungkin milik anda! Penggunaan media sosial seperti Facebook, Twitter dan lain-lain merupakan medium baru pemasaran produk yang harus digunakan. Selain itu, pihak syarikat akan membantu secara umum menggunakan iklan di akhbar. Sila hubungi Admin jika anda perlukan bantuan untuk membuat promosi.

Charge|Manggis adalah satu perniagaan menggunakan "system distributorship". Anda boleh hubungi mana-mana Distributor/Pengedar berhampiran dengan kediaman anda untuk urusan pembelian terus. Sebagai alternatif, kami menyediakan pilihan untuk membeli secara online di website kami.

Email pertanyaan anda ke admin@charge.com.my. Insya Allah, admin akan menjawab dalam masa 48 jam.

You are here: Home FAQ Soalan Lazim

Share on: